Tänk om det är chefen som är skitstöveln? (del 2)

Om skitstöveln på jobbet råkar vara din chef?

Jag postade förra veckan en videosnutt där jag pratade om skitstövlar på jobbet. Min poäng där var att det ofta är kombinationen av skitstövel och bra prestationer som ställer till det. Att chefer  ofta har överseende med en typ av skitstövlar eftersom det är duktiga och presterar bra. En reaktion jag då fick från flera håll var ”men om skitstöveln råkar vara min chef, hur gör man då”?

Ja, det försvårar ju det hela en aning men några funderingar har jag allt. För det första är chefsskitstöveln allmänt dum, eller är det mot just dig? Har skitstöveln övriga chefers öra eller har de i grunden också uppfattningen om att hen är just en skitstövel. I det första fallet så är det kanske en trevlig prick men just ni har kommit på kant med varandra. Då tror jag att det i 95% av fallen är så att bägge upplever det konstiga och obehagliga i relationen. Den som ärligt tar upp det och tar första steget till att få ordning på det visar både mod och handlingskraft. Mitt råd är ta ett ärligt samtal. Det är nästan alltid rätt recept. Utgå från dig själv typ: jag upplever att vår relation är xxx, jag känner såhär när vi möts…En normal människa tar det på allvar och lyssnar och rannsakar sig.

Men, det besvärliga caset. Vi har att göra med en riktig skitstövel som på något sätt prånglat sig igenom och blivit chef. Kanske är hen (värsta sorten, trevlig mot andra chefer men en skitstövel mot de under i hierarkin-sk skurborste. Len upptill, men skrovlig nertill) eller otrevlig mot allt som rör sig. Min erfarenhet är att skurborstar får vara det alltför länge innan andra chefer reagerar. Ofta får det reda på det försent och en lärdom av det är att de måste få reda på skurborsteriet så snart som möjligt. Berätta så objektivt det går. Vad som hänt och händer. Det är nog bra om flera gör det.

Den allmänt otrevliga chefen är nog besvärligast. Förmodligen är hen effektiv eftersom de andra cheferna låter det passera. Ibland har hen kontakter högt upp i yttersta ledningen eller styrelsen och blir därför besvärlig att hantera. Sådana här figurer förstör ibland hela organisationer och duktiga människor som annars skulle satsat bestämmer sig istället för att byta jobb. Den här typen av chefer tar energi och får alldeles för mycket spelrum. Hur gör man då? Jag ser inget annat råd än att det måste upp till ytan. Någon eller några måste gå i bräschen. Skitstövlar ändrar sällan på sig. De är det och förblir det till det tar stopp. Se till att det gör det så snabbt som möjligt!

Nu tänker du säkert ”lätt för dig att säga som är konsult och inte har någon chef”. Nä, så är det men vad finns för alternativ annat än att göra något?  Att fortsätta, ta en massa skit och hoppas på det bästa. Tja, i värsta fall går åren och tågen med dem. Jag vet att det är tufft, väldigt tufft men det finns nog inga alternativ.

Gunnar Ekman